Apptimize Platform

Webapplicatie design,
Vormgeving promotiemateriaal
Over het project

Bij Apptimize heb aan de start mogen staan van de ontwikkeling van hun eigen inspectietool voor het beheer van de openbare ruimte. Dit hield veel vormgeefwerk in: het bedenken van een logo, het ontwerpen van schermen voor de mobiele, tablet- en webapplicatie en het vormgeven van promotiemateriaal.

Team

Evelien Jaspers
Grafisch Ontwerp

via Apptimize

Producten

Webapplicatie,
Reclame-uitingen

Jaar

2015 – 2018

Logo design

Het concept

De vorm van dit logo is bedacht rondom het platform. Dit platform kan de vorm aannemen van verschillende soorten openbare ruimten, het bovenste vlak zou met een andere illustratie een weg, gras of water kunnen verbeelden. Het driedimensionale effect geeft het gevoel dat de pin op het platform staat. De pin is een veelvoorkomend item in de applicatie. De ‘gestripte’ versie van het logo maakt dat het ontwerp divers in te zetten is en in veel verschillende uitingen goed zal passen.

Groot- en klein promotiemateriaal

Van beursachterwand tot pen

Ieder jaar is het team van Apptimize te vinden op de Dag van de Openbare Ruimte, ter promotie van het Apptimize Platform. Voor deze beurs heb ik verschillend promotiemateriaal mogen maken.

Multi-device applicatie

Gebruiksvriendelijk
&
overzichtelijk

Een van de redenen van het succes van het Apptimize Platform, is dat dit een applicatie is voor meerdere apparaten. Inspecteurs op locatie die gebruik maken van de mobiele applicatie, staan in direct contact met hun collega’s op kantoor.

Voor de gebruiksvriendelijkheid is gekozen voor een minimalistisch, clean ontwerp, waardoor de gebruiker niet overweldigd raakt maar snel bij de informatie komt waar hij naar op zoek is.